Vyhledávání

Sprcha patří ke každému bazénu. Proč?

17.04.2017 16:51

Protože jde o Vaše peníze a Vaše zdraví. 

Údržba bazénu stojí peníze, bazén není vana a Vaše tělo není sběrač bazénové chemie!

Nejen na webu www.zastresenibazenu.info koluje historka o pokusu jedné bazénové firmy se spotřebou bazénové chemie. Prý měli v areálu zastřešený bazén s automatickým dávkováním. Jeden den se koupali lidé bez osprchování. Další den se všichni před koupáním osprchovali venkovní solární sprchou. Sami bazénáři se divili, jak se jim v obou případech lišily hodnoty na sledovacím systému. První den se kvalita vody zhoršovala a začalo to dávkovat chemii. Druhý den byla spotřeba minimální. Jestli se to skutečně projevilo i během jednoho dne, potvrdit nemůžeme. Ale vliv osprchování před koupáním má skutečně vliv na kvalitu vodu.

Dalším důkazem může být například veřejný bazén v Liberci. Pro snížení spotřeby bazénové chemie byla instalována sprchovací ulička před vstup do bazénu. Tak je osprchovaný opravdu každý. I notiričtí nesprchovači. Díky jim za to, že je to teplá voda :). A nezapomeňte dát ručník nad hlavu!

Tak je bazén určený k opláchnutí nebo ne?

U Vašeho bazénu Vás nikdo nutit do sprchy nebude, ale děláte to sami pro sebe. Před vstupem byste se měli krátce osprchovat. To kvůli vodě ve Vašem bazénu, pro menší spotřebu bazénové chemie. Do bazénu se tak dostane podstatně méně bakterií, zbytků trávy, opalovacích krémů, prachu a pylu z Vašeho těla.

Po vykoupání si máte sprchu dát také, to zase kvůli Vaší pokožce. A to jak v případě chlorové, tak i bezchlorové bazénové vody. Nezáleží zda máte kopaný bazén nebo nadzemní.

Osprchování venku na zahradě, v kempu nebo na chatě je příjemné i bez bazénu.

Osprchovat byste se měli i před a po použití vířivky. Ať už je s akrylátovou vanou nebo jen nafukovací.

Jakou bazénovou sprchu si však vybrat? Odpověd hledejte zde.....

Zpět

Anketa

Používáte u svého bazénu sprchu?

Nejprodávanější zboží

© Ekupectví - Všechna práva vyhrazena.

TOPlist